07 november 2005

Perth til London Afsnit 1 (The Twelve Appostle)

Den her blog bliver nok ikke kronologisk, jeg skriver om vores oplevelser alt efter hvordan mit humør er og når jeg føler mig inspireret. Måske putter jeg det i en mere logisk orden senere.

For nylig solgte vi vores hus i Perth for at rejse til England. Vi kørte fra Perth i Western Australia til Maryborough i Queensland hvor Annas forældre bor. Der blev vi i nogle uger før vi fløj til Hong Kong, derfra videre til Danmark og til slut til London i England hvor vi bor nu.

Der er ingen direkte vej fra Perth til Maryborough så man må vælge en rute der enten tager én nordpå eller sydpå. Vi valgte at køre ad den sydlige rute. Ikke bare er den nordlige rute meget længere, vi har også kørt det meste ad den tre år tidligere da vi flyttede fra Darwin til Perth.

Én af de ting vi havde på listen af ting vi ville se på vejen var "The Twelve Appostle" (De Tolv Appostle). Det en række kalkstens stakke/piller der står i havet ud for Victorias kyst. Gennem tusinder (tør jeg sige milioner?) af år har havet gnavet sig ind på kysten og efterladt nogle af disse tårne som er meget store turist attraktioner i dét område. Der er masser af andre lignende strukturer langs Victorias sydkyst men disse er nok de mest kendte.

Da vi kom ud på udsigtplatformen kunne vi kun tælle otte stakke og en enkelt bunke sten lige neden for udsigts platformen. Imens vi gjorde den sædvanlige turist ting med at tage billeder i dusinvis, var en mand var ved at tage et billede af sin kone og tre døtre. Samtidig med at han dirigerede dem her og der i alle mulige retninger prøvede at overbevise dem, med en udpræget Italiensk accent, at da han var her får nogle år siden var den bunke sten også en stak. Både døtre og kone rullede deres øjne af ham, de troede ikke en skid på hans historie. Tilbage hvor vi havde parkeret bilen var der et besøgscenter og mere vigtigt et toilet. Mens Anna var ude og pudre næsen gik jeg lidt rundt og kiggede på plancherne der forklarede hvordan naturunderet var blevet skabt. Der blev mysteriet så delvis opklaret, der har aldrig nogensinde (i mands minde) været tolv stakke men kun ni. Først blev de kaldt "The Sow and the Piglets" (Soen og hendes smågrise). Senere blev de omdøbt til "De Tolv Apostle", helt sikkert af en religiøs person der ikke kunne tælle. Der stod ikke noget om hvornår den niende stak havde kollapset så vi gik ud fra at det måtte være for nylig selv om vi ikke havde hørt noget om det. Det er meget normalt i Australien, vi har tit hørt om oversvømmelser og storme i andre dele af landet fra folk i Danmark der har set det på dansk TV uden vi har hørt et klap.

Senere den dag på et motel tændte vi for TV'et og hørte dér at stakken havde kollapset den selvsamme morgen klokken 08:30, kun én time før vi var der. Der var kun én familie tilstede da det skete og kun én person kiggede i den rigtige retning mens det styrtede sammen.
Så den morgen den 3. juli 2005 kom vi en time for sent til begivenhed der kun ses med mange års mellemrum.

Jeg kunne ikke lade være med at tænke på den oprejsning den mand måttet have fået i sin families øjne, han havde jo ret. Alle sejre tæller, han kan ikke have mange med fire kvinder i huset.

Ingen kommentarer: