08 november 2005

Swan Valley vinsmagning på Dansk

Perth ligger ved Swan River, hvis man følger floden ud mod havet kommer man ned til havnebyen Fremantle. Følger man derimod floden indlands kommer man op igennem vindistriktet Swan Valley. Fra Perth er det kun en kort køretur ud til Swan Valley hvor alle vingårdene ligger, mange af dem driver også gode spisesteder. Når vi havde gæster på besøg var det altid et stort hit at tage ud til Swan Valley på en vinsmagningtur.

En påske havde vi Annas forældre, Eli og Nils, på besøg ovre fra Queensland. De er begge store vindrikkere så det var kun naturligt at køre en runde ude i Swan Valley. Vingård nummer to vi kom til hed Henley Park Winery. Vi fik mistanke om ugler i mosen da vi på et skilt så at stedet var drevet af Lisbet og Claus Petersen, ikke ligefrem Australske navne. Vi fik hurtigt bekræftet at de virkeligt var danskere og Claus, som forestod vinsmagningen den dag, fortalte at han var fra Stigs Bjergby på Vest-Sjælland. Mens vi stod og nippede til de forskellige vine, stod Nils lidt for sig selv bag os andre og så meget betænksom ud. Lige pludselig trådte Nils frem med udstrakt pegefinger og og gik henimod Claus og sagde ivrigt: Jeg ved godt hvem du er! Claus fik et lidt befiptet udtryk i ansigtet ved synet af denne store mand der kom gående imod ham. Det viste sig at Nils kunne huske Claus's far fra dengang han havde selv boet i det samme område på Vest-Sjælland. Det er trods alt en lille verden, selv om jeg godt nok aldrig havde hørt om Stigs Bjergby.

Vinene var også ganske udmærkede, Eli og Nils købte adskillige kasser og vi købte også et par flasker. Vinene kan også købes i Danmark, klik på nedenstående link for flere oplysninger.
http://www.henleywine.com/danish/dan_sites.htm


Billederne i denne post er alle lånt fra http://www.henleywine.com/photos/photos.htm


Ingen kommentarer: