07 februar 2006

Perth, et rart sted

Dengang da vi forlod Darwin for at tage til Perth vidste vi i virkeligheden ikke ret meget om vores fremtidige hjemby. Vi var blevet fortalt at Perth var et "nice place" (rart sted) og et par måneder før vi tog af sted havde jeg købt et puslespil i 500 stykker der viste udsigten over centrum som set fra Kings Park om natten.
Vi vidste kun meget lidt mere end Perth at var et "rart sted", det meste af vores information kom fra folk der kun havde været igennem byen enten på forretning eller ferie. Ikke ligefrem hvad man kan kalde solid information om hverdagslivet i en fjern by.
Faktisk er det sådan at hvis man spørger en tilfældig Australier om Perth vil vedkommende svare at det er et rart sted, hvadenten personen har været der eller ej. Som regel vil personen man spørger tilføje at i Perth er der en havbrise som bliver kaldt "The Fremantle Doctor", såkaldt fordi den kølige brise kommer fra retningen af havnebyen Fremantle og bringer lettelse til Perth på de ekstremt varme sommer-dage og nætter. I de tre år vi boede der, hørte jeg ikke nogen bruge udtrykket "Fremantle Doctor" én eneste gang.
Jeg vil bare lige understrege at det ikke var fordi at vi ikke syntes at Perth var "et rart sted", men bare at det var stort set alt hvad vi vidste på det tidspunkt før vi nåede derned. Andre Australiers manglende viden om Perth illustrerer bare hvor isoleret Perth er på vestkysten, 3500 kilometer fra østkysten hvor størstedelen af befolkningen bor.

Ingen kommentarer: