13 april 2006

Rotter Med Vinger

Vi har uskreven aftale med duerne; De kan rende rundt på gader og veje alt det de har lyst til og når vi kommer kørende i vores biler, så skrubber de bare af vejen uden at vi behøver at bekymre os om dem overhovedet.
På denne tid af året ser det ud til at denne aftale er røget ud af vinduet. Liderlige han-duer har så travlt med at spille op til hunnerne at de glemmer at holde øje med trafikken. Bemærkelsværdigt er det at hunnerne ikke er mere distraheret af hannernes dansen omkring end at de stadig har tid til at holde udkig efter bilerne. Måske fordi han-duernes parringsdans mest af alt minder om Mick Jaggers spjætten på scenen under en koncert. Denne manglende evne til at imponere damerne samtidig med at skulle holde øje med en moderne storbys transportmidler kunne være medvirkende til duernes store succés i byerne. Evolutionen (min bil) dræber de uopmærksomme fugle, mens de traffik-kloge eksemplarer overlever så de kan formere sig.
Og formere sig gør de, i alle byer finder man disse flyvende rotter der skidder på statuer, bygninger og min bil (evolution). Antallet af pigge og ståltråd der er monteret på bygninger, for at forhindre duer i at finde et hvilested, er utrolig. Jeg kan ikke lade være med at tænke på (mest fordi jeg elsker ubrugelig trivia) hvor mange ton metal der er gået til due-hvile-forhindringer over hele verdenen. Woody Allen havde ret da han kaldte dem for rotter med vinger.
Løsningen ville ikke være at dræbe duerne selv, ej heller de gamle damer der fodrer dem. I stedet forslår jeg at vi laver alle trafiklys for fodgængere tyve sekunder kortere så det bliver besværligt for ældre langsomtgående mennesker at krydse gaden. De gamle bliver så i stedet hjemme og ser fjernsyn og trafikken vil glide bedre og der vil ikke længere være nogen duer.

Ingen kommentarer: